Daniel Hultgren Recept - Sojabönswok Tillbaka
Bild på Sojabönswok
  • 45 g smör eller margarin
  • 2-4 st pak choi
  • En neutral olja (rapsolja)
  • 250 g (1 pkt) frysta sojabönor
  • 2 st ägg
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk socker
  • 2 tsk Sambal Oelek (lite mindre)
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  1. Blanda den japanska sojan, socker, sambal och vitvinsvinäger i en liten skål.
  2. Hetta upp smöret i en liten kastrull och rör tills smöret fått en nötbrun färg.
  3. Tillsätt sojablandningen och låt koka kraftigt i ca 1 minut.
  4. Ta från värmen och låt svalna.
  5. Sätt på vattnet till jasminriset.
  6. Grovhacka 2 - 4 st pak choi, använd ej roten.
  7. Lagom att nu hälla i riset i det kokande vattnet.
  8. Hetta upp oljan i en wokpanna. Fräs sojabönorna på hög värme 2 - 3 minuter.
  9. När bönorna börjar bli klara kläck 2 ägg i mitten med bönorna, peta hål på gulorna och vänta tills äggen blivit halvstela. Rör sedan ihop.
  10. Tillsätt sedan 3 pressade vitlöksklyftor, pak choi och woksåsen.
  11. Låt koka ihop i 1 - 2 minuter