Daniel Hultgren Recept - Sojabönswok
Tillbaka
- 45 g smör eller margarin
- 2-4 st pak choi
- En neutral olja (rapsolja)
- 250 g (1 pkt) frysta sojabönor
- 2 st ägg
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 dl japansk soja
- 1 msk socker
- 2 tsk Sambal Oelek (lite mindre)
- 2 tsk vitvinsvinäger
- Blanda den japanska sojan, socker, sambal och vitvinsvinäger i en liten skål.
- Hetta upp smöret i en liten kastrull och rör tills smöret fått en nötbrun färg.
- Tillsätt sojablandningen och låt koka kraftigt i ca 1 minut.
- Ta från värmen och låt svalna.
- Sätt på vattnet till jasminriset.
- Grovhacka 2 - 4 st pak choi, använd ej roten.
- Lagom att nu hälla i riset i det kokande vattnet.
- Hetta upp oljan i en wokpanna. Fräs sojabönorna på hög värme 2 - 3 minuter.
- När bönorna börjar bli klara kläck 2 ägg i mitten med bönorna, peta hål på gulorna och vänta tills äggen blivit halvstela. Rör sedan ihop.
- Tillsätt sedan 3 pressade vitlöksklyftor, pak choi och woksåsen.
- Låt koka ihop i 1 - 2 minuter